korisnička zona

korisničko ime

lozinka

Prijava

Registracija

Usluge

Nakon gotovo pola stoljeća prisutnosti u raznim oblicima zabavne i profesionalne elektronike danas sa sigurnošću možemo reći da je era analognog zapisa nepovratno iza nas, te da pojam "digitalno" prožima sve sfere života. No, isto tako neosporna je činjenica da je dobar dio ljudi još uvijek na neki način vezan za svoje stare analogne zapise koji se reproduciraju na isto tako (tehnološki) starim uređajima. I tu počinju problemi. Ponuda takvih uređaja na tržištu uvjetovana je potražnjom za istim, a kako je potražnja iz godine u godinu sve manja zbog ekspanzije digitalnih uredaja tako je sve teže, a ponekad gotovo i nemoguće kupiti određeni novi analogni uredaj.

Uzevši u obzir činjenicu da će u budućnosti kupnja novih analognih uređaja biti sve teža, te da će neki doslovce nestati sa polica i izloga kao najprihvatljivije rješenje nameće se proces konverzije, tj. pretvorbe zapisa iz analognog u digitalni. Također, tijekom godina prašina, svjetlo i zrak rezultiraju neminovnom gubitku kvalitete zapisa na analognim medijima. Ukoliko imamo u posjedu dragu uspomenu ili rijetku snimku želja nam je da ista bude jednako kvalitetna kao i u trenutku kad je stvorena.
Usluge digitalizacije analognih medija i analognih zapisa nam omogućuju upravo to, ali i više: oštećene zapise možemo u dobrom dijelu restaurirati kako bi kvalitetom bile što je moguće bliže originalu i kako bi zaustavili njihovo daljnje propadanje. Šum i "pucketanja" gramofonske ploče, šum audio kazete, prašina ili blijede boje na dijapozitivima ili 8mm filmu se mogu eliminirati u velikoj mjeri. Digitalizirana fotografija neće više biti uzok briga zbog gubitka boje, audio kazeta zbog sve većeg šuma, gramofonska ploča zbog pucketanja, a o 8 mm filmovima ne treba ni trošiti riječi.


Svaka od ponuđenih usluga ima mogućnost izračuna cijene. Cijene u primjerima izračuna orjentacijske su naravi i nisu obvezujuće. Konkretnu ponudu možete dobiti slanjem upita u rubrici kontakt. Prihvaćanjem iste ponude primit ćete email sa potvrdom Vaše narudžbe.
O editiranju i dodatnim obradama detaljno možete pročitati uz opis svake pojedinačne usluge. U slučaju odabira cover-a (omota) isti je štampan ink-jet štampačem na 255gr/m2 foto papiru, kao i na površini CD-a ili DVD-a.
Vaše analogne materijale potrebno je poslati poštom na adresu navedenu u potvrdi narudžbe. Isporuka i plaćanje vrši se pouzećem.
Cijena troškova dostave i otpreme (vraćanja) materijala nije uključena u cijenu.
Ne preuzimamo odgovornost za oštećenja nastala u procesu dostave. Isto tako ne vršimo uslugu digitalizacije materijala zaštićenog tuđim autorskim pravima u više kopija, već isključivo arhiviranje, tj. stvaranje jedne digitalne kopije kako bi analogni original sačuvali od propadanja.
Materijal za štampu u obliku slike u jpeg formatu potrebno je dostaviti e-mailom na adresu navedenu u potvrdi narudžbe.

Potražite stare snimke svatova, maškara, izleta, djece, unuka, te zaustavite njihovo daljnje propadanje, i što je najbitnije - i nakon 20, 30 ili 40 godina danas slobodno uživate u njima kao da su snimljeni jučer.

Ukoliko u našim ponudama usluga niste pronašli ono što Vas zanima - slobodno nas kontaktirajte, a mi Vam želimo puno ugodnih trenutaka uz Vaše stare analogne zapise u novom, digitalnom ruhu.

digitalizacija analognih kompaktnih audio kazeta na optičke medije

U digitalizaciji analognih audio kazeta (Philips) najbitnije je maksimalno kvalitetno analogno pročitati audio snimku kako bi u procesu daljnje digitalizacije što manje upotrebljavali korektivne digitalne alate. Cilj je dakle izvuči maksimum u prvom koraku digitalizacije kako bi u narednim koracima raspolagali sa što više detalja.

Digitalizacija analognih audio kazeta vrši se preko Technics AZ6 reproduktora sa slijedećim karakteristikama koje jamče maksimalno kvalitetnu reprodukciju Vaših analognih zapisa:

 • amorphous-Z Head
 • 3 glave
 • Dolby HX Pro Dolby B/C NR
 • wow and flutter: 0.07% (WRMS)Technics AZ6
 • frekvencijski raspon (DIN):
  • Normal (IEC I): 20Hz-18kHz
  • High (IEC II): 20Hz-19kHz
  • Metal (IEC IV): 20Hz-24kHz
 • odnos signal/šum:
  • Dolby C NR: 78dB
  • Dolby B NR: 71dB
 • pogon capstain-a: DC servo motor (x1)
 • glavni pogon: DC motor (x1)

 

Digitalizaciju možemo provesti u slijedeće formate i medije:

 1. nekomprimirani PCM audio CD (16 bit, 44kHz) - CD medij (1 medij = max. 80 min)
 2. nekomprimirani PCM DVD-audio (24 bit, 192 kHz) - DVD medij
 3. komprimirani: mp3 - fiksni bitrate (112-320 kbps) ili mp3 - varijabilni bitrate - CD medij
 4. komprimirani: mp3 PRO - fiksni bitrate (64-160 kbps) ili mp3 PRO - varijabilni bitrate - CD medij
 5. komprimirani: mp3 - fiksni bitrate (112-320 kbps) ili mp3 - varijabilni bitrate - DVD medij
 6. komprimirani: wma - CD medij


Dodatne opcije:

 • EDITIRANJE: razdvajanje pojedinačnih zapisa (pjesama, poglavlja...) i snimanje istih kao pojedinačnih datoteka uz upis ID3 tagova ili CD teksta (u slučaju audio CD-a).
 • DODATNA OBRADA: u slučaju da Vaša audio kazeta nije snimljena uz pomoću jednog od analognih filtera šuma (Dolby B, C NR) nudimo mogućnost programskog uklanjanja šumova. Također nudimo mogućnost individualnog pristupa svakom pojedinačnom zapisu u smislu digitalne korekcije frekvencijske krivulje, faze, stereo slike, te dinamike.

digitalizacija LP i SP vinil ploča na optičke medije

Efikasnost navedenih metoda u direktnoj je vezi sa stupnjem očuvanosti ploča, tako da se snimak sa jako oštećene ploč�e neće nikada moći dovesti u originalno stanje, te će biti potrebno:

a) velike korekcije koje će imati utjecaja na dinamiku snimke

b) samo djelomično restauriranje snimke kako bi se očuvala dinamika. S druge strane relativno očuvane ploče će se bez problema moći dovesti gotovo u stanje "bešumnosti".


digitalizacija VHS i VHS-C kazeta na optičke medije

Philips VR 820Digitalizacija VHS i VHS-C kazeta na digitalne optičke medije vrši se uz pomoć Philips VR 820 stereo Hi-Fi video recordera (6 glava: 4 video i 2 audio) sa mogućnošću reprodukcije kazeta snimljenih u SP i LP modu putem kompozitnog video izlaza, te AverMedia PC kartice zadužene za digitalizaciju analognog signala.

Digitalni zapis je moguć na slijedećim medijima i formatima:

 • CD medij
  • video CD (VCD) format (video: MPEG1, 352x288(25fps) - PAL ili 352x240(29.97fps) - NTSC; audio: mp2)
  • super video CD (SVCD) format (video: MPEG2, 480x575(25fps) - PAL ili 480x480(29.97fps) - NTSC; audio: mp2)
 • DVD medij:
  • DVD - Video format (video: MPEG2, 720x576(25fps) - PAL ili 720x480 (29.97fps) - NTSC, omjer slike 4/3 ili 16/9; audio: LPCM, mp3 ili 2ch AC3), bitrate > 4500 kbps (1 single-layer DVD = cca 90 - 120 min)

 

Pored navedenih mogućnosti na OBJE vrste medija moguće su slijedeće vrste digitalnog zapisa kao zasebnih datoteka:

 • MPEG1
 • MPEG 2 (video: rezolucija po izboru, omjer slike 4/3 ili 16/9; audio: LPCM, mp3 ili 2ch AC3)
 • MPEG 4 (video i audio kodek po izboru)
 • AVI (video i audio kodek po izboru)
 • WMV
 • FLV (flash video)

 

Dodatne opcije:

 • EDITIRANJE: razdvajanje ili spajanje pojedinih poglavlja (kadrova) sa efektom tranzicije (prijelaza) te u slučaju DVD Video formata izrada menija sa pozadninskom muzikom za navigaciju sadržajem kao i izrada uvodne špice.
 • DODATNA OBRADA: korekcija balansa bijele boje, osvjetljenja i kontrasta analogne snimke te mogućnost uporabe posebnih efekata uz prethodni dogovor o vrsti, načinu i količini primjene istih.

 

Sve navedene opcije moguće je naručiti u PAL ili NTSC sustavu slike, kao i na double-layer DVD-mediju (bez mogućnosti štampanja cover-a)